torsdag 29 juli 2010

Stockholm

Nu är vi hemma igen från våran minisemester med mor och far i Stockholm! De blev inte mycket sömn för Henrik innan de bar av till stora staden då han och ett gäng grabbar hade varit i Danmark på traktorpulling! Han var hemma vid 2 natten till Måndag och tåget till Stockholm gick 09.29 Måndag morgon! Elsa lämnade jag hos hennes bror Tayson med familj på söndagskvällen och hon har nog haft de hur bra som helst. Lek med brorsan hela dagarna flera promenader, lek med andra hundar och badat i Vättern! Dock är inte Elsa så van vid att man MÅSTE simma för Mullsjön är ju inte så djup!! ;) så hon fick väll lite panik och skulle klättra över Tayson, vilket gjorde att brorsan hamnade under vattnet! Men som sakt hon har nog haft en super semester hon me. Men hon var ju glad när vi kom och hämtade henne och lämnade inte oss ur syne, så att vi skulle glömma ta med henne :O)

Så bar de av till huvudstaden! 3 1/2 timma tåg! Så himla segt att åka tåg. Och j-vligt bökigt att få in barnvagnen!! Väl i Stockholm så letade vi upp hotellet Scandic Sergel Plaza, låg mitt i city! Lämnade in vårat bagage och begav oss ut på stan, letade upp ett matställe och käkade. Tillbaka till hotellet för att checka in, vilade lite på rummet och packade upp lite saker. Måndagen bestod sen av promenad, promenad och åter promenad! Vi gick omkring i Gamla stan och var vid slottet m.m. Käkade mera mat och drack öl (dock inte jag *blä*)

Tisdagen begav vi oss ut till Djurgården och Skansen och Grönan! Men shit va folk eller!!! Vi gick in på Skansen först och de va super lång kö, men sen öppnade de 2 kassor till och folk blev som tokiga och bara sprang! En kvinna tog sin pojk (ca 4-5 år) i armen och sprang men pojken ramlade och blev släppad ett par meter på asfalten! Asså folk e ju helt galna! Har de inte semester eller? På Skansen så va de rep. på Allsången så vi har sett Anders Lundin inte så mycket att se kanske ;)

Efter Skansen så skulle vi till Grönan men misstänkte att de va super mycket med folk, men vi har ju aldrig varit där så vi gick iallafall in för att kolla läget! Och de stället är ju verkligen super litet! (Tacka vet ja Liseberg!) Vi kikade runt lite för att se om de va lönt att köpa åkband å de va de ju definitivt inte!! På nästan alla atraktioner stod de 60+ på kö skylten!! Så vi tog en glass och gick ut! (Pappa spelade även på någon sån där grej som man alltid vinner på och vann en mjukis orm som Ebba fick :) ) Gick en sväng på Djurgården innan vi tog färgan tillbaka. Mat och en sväng på stan förbi Stureplan (inga kändisar i syne!)
Onsdag blev de en liten Shopping tur innan de va dax för att sitta på tåget i 3 1/2 timma igen, denna gången i en super gammal vagn utan någon luft ,va som en bastu, Ebba misstyckte väldigt mycket men de gick bra ändå! Väl hemma va de bara att hämta Elsa hjärtat, köpa med mat från Bosses och åka hem för att äta och SOVA!!!

FÖR ER SOM INTE ORKAR LÄSA ALL TEXT LÄS HÄR :O)
För att göra en lång historia kort så har de varit en bra semester! Vi har haft bra väder och Ebba har verkligen skött sig super bra. Inte varit nått gnällig (jo okej lite men inget som inte har gått att fixa lätt!) De är ju inte så skoj att sitta i en vagn hela tiden, så ibland får man bli buren av mamma, pappa, morfar eller mormor!! De som va negativt va väll att de va så himla mycket folk! speciellt på Gröna Lund! Hade ju varit skoj om vi kunde åkt lite, men de blir väl fler gånger när Ebba blir äldre och hon kan åka lite :) Sen är de ju Pridefestival denna veckan oxå så då är de väll extra mycket folk! Men vi har inte märkt av Pride så mycket mest att de är såna där flaggor överallt!

Nu ska jag försöka få in lite bilder...


Mor och Far

Ebba åker tåg

Mor och dotter

Gröna Lund
(den till vänster ser super kul ut!)

Kö till Skansen!
Bada badkar med mamma

Far och dotter

Flaggorna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar