lördag 19 februari 2011

Gallopererad

I torsdags var det dax,vi gick upp tidigt för att vara i falköping vid halv 8. När vi kom dit så fick jag reda på att min operation var den första....skulle in på operation 08.10. Så jag hann igentligen inte bli så nervös. De rullade in mig på op och jag fick en kanyl i ena armen och en blodtrycksmätare i andra. De satte såna där plattor på bröstet för att se hjärtslagen och så fick jag andas lite syrgas och sen sov jag så gott. Drömde inget under tiden utan vaknade halv 12 på uppvaket (eller ja jag blev väckt) så jag hade sovit länge, för tror inte op tog mer än 1 timma! När jag vaknade så mådde jag illa och hade sjukt ont i magen! Så jag fick medicin intravenöst mot illamående och smärta...å efter en liten stund blev det bättre, jag var så sjukt trött så jag sov bara hela tiden :) sen vid typ halv 2 så rullade de in mig på rummet igen där jag sov ännu mer :)
Asså jag mådde så illa och jag som verkligen hatar att spy men jag fick lite mer medicin mot illamåendet och så var det bara till att sova igenom det och smärtan!

Henrik och Ebba kom och hämtade mig vid halv 7, bilresan hem var nog det värsta av allt!! Efter att bara ha legat ner nästan hela dagen till att sitta i en guppande bil från Falköping till Tibro var ingen hit! Tydligen så spänner de ut buken så mycket när de opererar samt att de går genom en muskel när de ska ta bort gallblåsan så de blev ju bara värre av att jag satt och spännde mig hela resan hem! Väll hemma så gick jag till sängen för att lägga mig ner så jag kunde slappna av, men shit vad ont det gjorde!!!! Tog en smärtstillande tablett och den verkade fint den :)
Asså detta har näst intill varit värre än när Ebba föddes!! Asså då hade jag ju oxå skit ont, men den smärtan går ju bort så fort, man va ju rätt seg dagarna efter men inte på detta viss!! Nu har jag ju ONT! men tacka vet jag smärtstillandetabletter! :)
---------------------------------------------------------------------------------

Här är en bild på min mage op-dagens kväll. Jag trodde ju inte att de skulle göra 4 st hål i mig! Men tydligen så har de haft en kamera i det hålet under naveln och så har de ju haft en röntgen och så instrumet å grejer så de e klart de blir lite hål!! :/ (lite svullen e den)

Här är en bild på en galloperation som jag hittade på internet!!
Ja de känns typ som de ser ut! ONT! :)

Men jag överlever :) kommer bli så skönt nu att slippa dessa gallstensanfall!! De va tydligen en jätte stor sten och så flera lite mindre och en massa grus, så inte så konstigt att jag haft ont. De som är lite intressant nu är att jag hittade en "tråd" på internet och där va de flera som hade gallopererat sig och de hade haft mkt lättare för att gå upp i vikt, och svårt att bli av med extra kilona, så de hoppas jag verkligen inte stämmer!!! För fet vill man ju inte bli...måste ju bara få skryta lite! Gick upp 18 kilo när jag väntade Ebba och jag har gått ner 20,5 kilo sedan hon föddes!! Så nu vill jag ju verkligen inte ha lättare att gå upp i vikt efter opertionen.....

4 kommentarer:

 1. Hej, opererades själv för gallsten i september 2010. Jag vägde då 75 kilo nästan konstant. Idag väger jag 80 kilo och märker att jag har väldigt svårt för att gå ner i vikt igen. Jag motionerar precis lika mycket som före operationen och jag äter samma typ av mat, lika mycket godis och annat onyttigt. Ingen skillnad på min livsföring alltså, men ändå en ordentlig viktuppgång som verkar omöjlig att bli av med...Kommer kontakta min husläkare för att höra vad han tror.

  SvaraRadera
 2. Hej. hur kändes det i magen efteråt då? Jag op i måndags alltså 5 dagar sen och det känns spänt nedanför naveln som när man är gravid typ! Jättejobbigt. sen får jag "håll" ja där gallan satt ungefär. Känns som jag har en ål i urinblåsan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag känner fortfarande av smärta där gallblåsan satt, om jag äter onyttigt tex pizza å så chips å godis på de å så kanske lite alkohol ingen dra kombination. Men då känns de mer på morgonen. Är ju inte alls som innan men de ömmar liksom, svårt att förklara. Gått upp i vikt har jag inte gjort. :)

   Radera
 3. Hejsan. Jag har varit inne och googlat lite på galloperation och hittade ditt inlägg. Har du fortfarande inte märkt av någon viktökning pga operationen? Jag opererade bort min gallblåsa akut för en vecka sedan och hade ingen aning om att det kunde bidra till viktökning. Är det någonting som du känner att du har behövt tänka extra på efter operationen?

  SvaraRadera